Teh Safura Berkongsi Tips Travel Untuk Nona TV3

Assalammualaikum buat pembaca semua. Alhamdulillah untuk pembuka tahun 2018, Cik Pora berkesempatan untuk berkongsi tips travel di rancangan wanita No.1 di Malaysia – NONA. Dengan pengacara baru yang cun letops siapa lagi jika bukan Mira Filzah, Cik Pora rasa bangga dapat kongsi pelbagai ilmu travel dengan harapan dapat membantu anda semua untuk mengembara ke seluruh […]

Read More

Budget Backpacking ke New Zealand (Summer) – Finale

Pagi tu sesubuh hening pagi, aku, Shazana, Syawal dan Kak Mah memandu kedua-dua kereta menuju ke airport. Flight Shazana pulang ke Auckland adalah pada hari tersebut. Sepatutnya, aku dan yang lain ikut plan yang sama. Namun, apakan daya, bila flight delay segala, rancangan yang kami plan cantik-cantik terpaksa diubah last minute. Nampaknya hanya Shazana sahaja […]

Read More

Backpacking ke New Zealand (Summer) – Part 2

Pagi tu, perasaan nyaman yang hadir tatkala bukak je mata adalah bunyi unggas dan burung yang berkicau-kicauan. Sumpah nyaman nya hidup camni. Udara pun sejuk-sejuk segar gitu. Bangun je, apa lagi, terus mulakan tugas sebagai chef untuk masak di dapur dan yang lain settlekan khemah. Nampak tak gotong-royong kami sampai ke peringkat antarabangsa kan?  Bertungkus-lumus […]

Read More

Backpacking ke New Zealand (Summer) – Part 1

Sebuah trip yang akan aku ingat sampai bila-bila. Yes, that’s my New Zealand Open Trip November 2017 yang disertai seramai 8 orang dan tersangat happening habis memasing. Macam-macam yang jadi, boleh aku katakan memang macam-macam. Ada yang hilang segala IC, license, ada yang tertukar bag dengan mat saleh di KLIA, siap passport letak dalam bag tersebut. Phewww, […]

Read More