OPEN TRIP 2018

Tiap kali tengok calendar, terus terasa cepatnya masa berlalu. 2017 pun dah hampir menuntup tirai. 2018, tahun baru yang bakal tiba pula. Ke manakah anda akan berkelana? Gituuuu! Soalan yang selalu diajukan setiap kali teman-teman jumpa dengan Cik Pora. Terkadang tu, tak tahu nak jawab macamane sebab lately Cik Pora banyak betul buat trip ad-hoc. […]

Read More

Travel Recommends Pocket Wifi for Sapporo

Selalunya bila travel,  jarang sungguh Cik Pora update Instagram atau Facebook secara real-time. Biasanya saya akan tunggu sampai hostel, ade wifi,  barulah gigih update semua berita terkini kepada keluarga mahupun teman. Tapi untuk trip SOLO saya yang pertama ke Japan, saya perlu connect to the Internet all the time untuk pastikan mak abah, opah, sanak saudara […]

Read More