Budget Trip ke Kashmir : Kashmir ke Agra (Taj Mahal)

Berjalan di sekitar bandar Srinagar memang umpama kau berjalan dalam movie hindustan. Macam-macam tarikan yang boleh kau lihat hanya dengan berada di sekitar bandar Srinagar. Kami berkesempatan melawat di masjid yang tertua di sana. Kaum wanita tidak dibenarkan masuk ke dalam ruangan solat. Tapi, bertuah jugak aku apabila mereka benarkan aku untuk ambil gambar daripada […]

Read More

Trip Budget Kami Ke Kashmir : Memang MURAH & BERBALOI!

Pagi di Kashmir memang sentiasa akan jadi syahdu tak sudah. Suasana yang amat berbeza jika dibandingkan dengan Malaysia. Buat mereka yang sentiasa berdepan dengan kehidupan di bandar yang sesak, korang mesti akan rasa bahagia sangat bila berada di Kashmir. Semuanya nampak slow tapi setiap saat akan rasa bermakna sebab suasana dia yang nyaman dan syahdu. […]

Read More

Budget Trip ke Kashmir : Srinagar

Bila sebut pasal Kashmir, pasti aku akan terbayang, gunung-ganang, banjaran yang terbentang indah, padang menghijau dipenuhi bunga dan kuda-kuda yang hidup liar di bumi Kashmir, betul tak? Sebenarnya, setiap gambaran aku tentang Kashmir sememangnya benar-benar belaka. In fact, bila dah sampai tu, rasa taknak balik. Rasa nak duduk je kat sana. Bukan itu sahaja, sepanjang […]

Read More