Travel Recommends Pocket Wifi for Sapporo

Selalunya bila travel,  jarang sungguh Cik Pora update Instagram atau Facebook secara real-time. Biasanya saya akan tunggu sampai hostel, ade wifi,  barulah gigih update semua berita terkini kepada keluarga mahupun teman.

Tapi untuk trip SOLO saya yang pertama ke Japan, saya perlu connect to the Internet all the time untuk pastikan mak abah, opah, sanak saudara di Malaysia tahu tentang semua aktiviti yang saya lakukan.  Bak kata Kak Pah (ibu saya), nak travel solo boleh,  tapi kena sentiasa update ibu.

So,  dengan janji sepenuh hati itu kenalah mencari the best Internet option untuk trip kali ini. Setelah survey beberapa operator yang ada di pasaran, nampaknya pilihan yang terbaik Cik Pora haruslah dari Travel Recommends. Kenapa, mengapa dan bagaimana? Jom kita checkitdaut :

  1. Unlimited data

Siapa yang tak suka kalau dapat Unlimited Internet, kan?  Antara sebab kenapa saya prefer Travel Recommends untuk trip ke Japan kali ni,  saya dapat unlimited data. Tak perlu risau kalau terlebih sudah atau terkurang sikit. Nak buat live ataupun upload video on FB or Instagram semuanya mudah dengan Travel Recommends.Bukan hanya untuk Japan sahaja,  malah korang yang nak ke South Korea ataupun ke Taiwan, ini adalah pilihan yang tepat.  Buat yang nak ke tempat lain,  korang juga boleh tengok details kat bawah :

  1. Pocket wifi yang sangat handy

Bentuk pocket wifi yang sebesar tapak tangan dan mudah untuk korang letak dalam handbag.  Tak makan banyak space.

 I’m ready to explore Sapporo city with my essential

  1. Boleh connect to multiple devices

Dengan pocket wifi Travel Recommends, anda boleh connect lebih daripada satu device. Handphone,  laptop,  iPad semuanya boleh connect pada satu pocket wifi. Mudah untuk buat kerja.

More than 1 device -2 mobile phones (1 more tengah guna for this photo)

  1. Bateri yang tahan sehingga 6-7 jam

Fully charged boleh tahan selama 6-7 jam. Dan selalunya,  memang setiap kali Cik Pora keluar, memang bateri tahan dari pagi sampai ke petang.  Balik je hostel,  terus charge.

  1. Coverage yang terbaik!

Ke mana sahaja Cik Pora pergi di seluruh Hokkaido, pasti ada coverage.  Semasa Cik Pora berada di Tenguyama mahupun Furano yang terletak jauh sedikit dari bandar Sapporo, tapi coverage tetap terbaik.  Siap Cik Pora buat LIVE streaming tanpa ade buffering.

In lavender farm

  1. Harga yang berbaloi

Kalau bercakap tentang budget,  Cik Pora memang pakar bab-bab mencari yang berbaloi ni.  Dan Travel Recommends ternyata pilihan yang bijak. Dengan hanya RM15/ sehari,  anda akan dapat Internet yang pantas tanpa had.  Barulah umpph!

 

  1. Mudah digunakan

Yes,  ianya sangat mudah digunakan. Tak perlu ubah setting pada peranti anda. Hanya aktifkan wifi anda, masukkan SSID dan password dan terus connect ke Internet.  Memang mudah!

  1. Secure Wifi

Penting untuk connect ke secure wifi daripada public wifi jika anda nak perform online banking transaction mahupun menggunakan social media.  Jadi,  dengan adanya secure wifi daripada Travel Recommends, tak perlu risau lagi.

  1. 24hours customer service

Sekiranya anda tidak boleh connect ke Internet,  customer service Travel Recommends akan sentiasa standby untuk anda selama 24 jam sehari. Anda boleh hubungi +60 10-3946177 (WhatsApp messages only)

  1. Pick up/ return collection at KLIA or KLIA2 or delivery

Ini paling Cik Pora suka.  Jika anda dapatkan service pocket wifi daripada soperator lain., anda harus collect di airport Jepun. Tapi,  dengan Travel recommends anda boleh siap-siap collect dari Malaysia sahaja,  iaitu di KLIA ataupun KLIA2. Jadi bila sampai di Jepun,  tak perlu pening-pening nak cari tempat collect dan settlekan semua document.  Landed safe and sound terus boleh teruskan perjalanan berjimba. Yayyy!

Untuk anda yang ingin menggunakan servis Travel Recommends,  korang boleh check website www.travelrecommends.com dan dapatkan the best pocket wifi in town for your next overseas adventure.

How to order?

Book your pocket wifi di www.travelrecommends.com
Follow them on www.facebook.com/travelrecommends
and on Instagram too @Travelrecommends

 

One thought on “Travel Recommends Pocket Wifi for Sapporo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *